Snowyland
Peserta Idola Kecil 5
Wednesday, 14 November 2012 | 07:49 | 0 comments
Assalamualaikum
dan
selamat sejahtera :)

Siapa haritu tengok IK5 (Idola Kecil 5) dekat 
tv9 ? Kalau tengok Kita Sama :D
hayatul akan tulis biodata ringkas 
peserta Idola Kecil 5 !


Idola Kecil musim ke-5 pada tahun 2012 telah menampilkan 11 finalis Idola Kecil 5. 11 Peserta Idola Kecil 5 ini telah melalui sesi uji bakat di salah satu daripada empat lokasi. Selepas itu, 11 peserta ini dipilih daripada 30 peserta di Boot Camp, Tambun, Ipoh, Perak.

Dekat rumah hayatul diorang buat ^^     

Aina Idola Kecil 5,Biodata Peserta Idola Kecil 5

Aina Idola Kecil 5

Aina Khairunnisa | 11 tahun |Simpang Durian , Negeri Sembilan 

 Harapan:
Saya ingin menjadi Juara Idola Kecil 5 dan gunakan duit tersebut untuk masa depan dan membantu ibu bapa saya.        

                                                                        Idola :Dato’ Siti Nurhaliza, Ziana Zain  

  Pencapaian:
Saya menjuarai Bintang Kecil 2011 dan menjadi naib juara pada tahun 2012 di Peringkat Zon. Saya mendapat 5A dalam peperiksaan akhir tahun dan mendapat tempat pertama dalam kelas.


INILAH CARAKU :)


Batrisyia Idola Kecil 5

Trisyia Idola Kecil 5

Nur Adlina Batrisyia | 12 tahun | Kuala Terengganu , Terengganu

Harapan:
Saya ingin belajar teknik vokal yang betul dan ingin membanggakan keluarga.

Idola:
Dato’ Siti Nurhaliza.

Pencapaian:
Menyertai pertandingan Bintang Kecil Peringkat Kebangsaan di Sarawak tahun 2010. Persembahan terbaik 2010 untuk pertandingan Bintang Kecil dan pernah buat persembahan melalui konsert orkestra di Terengganu.
KALI INI LEBIH HEBAT !

Ben Idola Kecil 5
Ben Idola Kecil 5
Muhammad Benladin | 11 tahun | Johor Bahru
Harapan:
Saya ingin ke konsert Justin Bieber dan ingin menjadi juara Idola Kecil Musim ke-5. Jika saya menang, kemenangan itu adalah hadiah untuk ibu bapa saya.
Idola:
Justin Bieber, Bruno Mars, Zizan Razak dan Najwa Latif
 Pencapaian:
Pernah membuat konsert bersama Dentyne-Terrar-Ok. Selain itu, saya juga menyertai sukan olah raga dan pernah mendapat pingat gangsa.
 SAYA 'BELIEBER' :)

Darling Idola Kecil 5
Darling Idola Kecil 5
Nur Adlyn Maasyah | 12 tahun | Kulim , Kedah
Harapan:
Saya ingin buat yang terbaik untuk menjadi juara Idola Kecil 5.
Idola:
Dato’ Siti Nurhaliza, Shila Amzah, Selena Gomez, Adele, Demi Lovato.
Pencapaian:
Pencapai terbesar saya ialah membuat persembahan di hadapan DYMM Yang di-Pertuan Agong di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Saya juga boleh berbahasa cina.
VERSATIL ITU SAYA :)

Farra Idola Kecil 5
Farra Idola Kecil 5
Farranisha Shazwany | 12 tahun | Sabah 
Harapan:
Ingin menjadi juara Idola Kecil musim ke-5 dan saya pasti masyarakat di Sabah akan bangga dengan saya.
Idola:
Shila Amzah
Pencapaian:
Pernah menyertai program realiti Tom Tom Bak, menjadi peserta Kem Muzik Kebangsaan pada tahun 2012, menjadi tokoh kehadiran Ko-Kurikulum PBSM, menjadi peserta Bintang Kecil Zon Sabah 2011 dan Bintang Remaja Zon Sabah 2012.
'OH MY TURBAN'

Izwan Idola Kecil 5
Muhammad Izwan | 12 tahun | Semenyih
 Harapan:
Ingin menang dalam program Idola Kecil 5 kerana ingin membantu keluarga. Selain itu, saya ingin memiliki i-Phone.

Idola:
Tomok, Arwah Achik Spin, Justin Bieber

Pencapaian:
Pernah menyertai pertandingan nasyid di Peringkat Negeri, menyertai pertandingan kawad kaki Peringkat Zon dan mendapat tempat ke-3 semasa tahun 6 dalam acara bola baling di Peringkat Daerah.

DALAM HATI ADA TAMAN :)


Marsha Idola Kecil 5

Marsha Idola Kecil 5

Marshuhada | 12 tahun | Bera , Pahang

Harapan:
Ingin berjaya dan akan buat bersungguh-sungguh dalam rancangan 
ini.

Idola:
Shila Amzah, Selena Gomez.

Pencapaian:
Tempat ke-3 dalam pertandingan (IKTIRAF) Pelajar Terbaik.

MA, INI UNTUKMU :)

Wana Idola Kecil 5,Biodata Peserta Idola Kecil 5

Wana Idola Kecil 5

Nur Syazwana Edlyn | 12 tahun | Kota Bharu , Kelantan

Harapan:
Saya ingin menjadi juara Idola Kecil 5 kerana itulah cita-cita saya.

 Idola:
Liyana Jasmay, Dato’ Siti Nurhaliza, Selena Gomez.
Pencapaian:
Saya pernah menyertai pertandingan nasyid, bola jaring dan lompat tinggi.
VIBRATO KELATE :)

Zul Idola Kecil 5
Zul Idola Kecil 5
Muhammad Zulfeka | 11 tahun | Batu Caves , Selangor
Harapan:
Saya ingin mendapat tempat pertama supaya saya dan keluarga dapat menunaikan haji bersama.
Idola:
Ziana Zain
Pencapaian:
Mendapat tempat ketiga dalam pertandingan nyanyian Karnival Wow Star Search tahun 2012 di Putrajaya. Pernah menyertai sukan bola tampar dan mendapat tempat yang kedua.

PADANG ATAU PENTAS ?


 Annur Idola Kecil 5
Annur Idola Kecil 5
Annur | 12 tahun | Skudai , Johor
Harapan:
Buat yang terbaik dan tidak mahu mengecewakan ibu dan bapa saya.
Idola:
Alyah dan Adele
Pencapaian:
Juara Bintang Kecil tempat ke-2 di Umall Pulai Utama, pelajar harapan 5A UPSR di Sekolah Kebangsaan Universiti (1), mendapat tempat ke-2 Acara Rejam Lembing Peringkat Sekolah.
' ♥ '
Haiqal Idola Kecil 5
Haiqal Idola Kecil 5
Muhammad Nur Haiqal | 11 tahun | Sepang , Selangor
Harapan:
Memenangi hadiah yang bernilai RM15,000 supaya saya dapat membiayai ibu bapa saya untuk mengerjakan Umrah.
Idola:
Kumpulan Spider dan PSY
Pencapaian:
Juara Bintang Kecil Hari Kanak-Kanak Peringkat Sekolah 2011 SKBBST, Saguhati Bintang Kecil RTM 2012.
OPPA HAIQAL STAIL :)

Hayatul sebenarnya nak masuk :( tapi jauh sangat
tempat audition . Hayatul duduk Ipoh,Perak .

Sampai disini sajalah , BYE ><
Taekwondo ^-^
Tuesday, 30 October 2012 | 09:22 | 0 comments
Assalamualaikum dan
selamat sejahtera :)

Korang pernah dengar apa maksud
Taekwondo ?
Mesti pernahkan !

Taekwondo ni bukan lasak 
pun , Taekwondo ni
macam mempertahankan diri daripada
kena ragutlah , kena rompaklah dll .

Kalau yg masuk korang tali pinggang warna 
apa ?
Hayatul baru tali pinggang biru 1 .Nanti 
"sir" hayatul nak buat ujian taekwondo .
Kalau Hayatul lepas , Hayatul dapat tali pinggang biru 2 ^-^


Ha , Tujuan hayatul sebernanya nak share gambar :) Haha !


Pada 14/10/2012 telah berlangsung Karnival
Wajadiri Taekwondo bertempat di
Mydin Meru Ipoh Mall .


Ramai orang , tapi ni baru half .
Belah lain ada lagi :)

Yang warna biru tu , pihak lawan
Hayatul. Dia lebih tinggi dari
Hayatul :)

Warna merah tu , ^-^ hayatul ! first 
round hayatul menang 4-1 . Second round
menang 5-1 .

Kawan sekolah ready nak berlawan.

Ni pun baru half kut .


Ni brocher . ( tak tahu nak eja )

No 3 tu Hayatul , Dalam acara pemusnahan ( pecah papan ).

Ni ready untuk pecah papan :)

No 1 , hayatul :) 
Ni dalam acara Free Sparring .

Sebernanya banyak lagi gambar , 
ada 57 gambar :D

Kalau nak tengok tekan link kat bawah :
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.524019450959240.133735.100000535696596&type=3

Oklah , sampai disini saja coretan Hayatul :)
Hayatul pun dah mengantuk . Memanglah dah
pukul 12.20 p.m. .. Nite you all ^_^
Saturday, 20 October 2012 | 02:31 | 0 comments
                          Assalamualaikum :) 
                           Tak jawab dosa

           Hayatul nak tanya , siapa sini pernah pergi
                            Singapore ?? 
                   Kalau pernah , kita sama :))

    Korang pergi mesti bersama keluarga kan ? Hayatul pergi bukan macam korang ... Hayatul pergi S'pore pun ikut sekolah pergi buat friendly match lawan sofbol .. 

Dalam family hayatul sorang je pernah pergi luar dari MALAYSIA ! ( Hayatul bukan nak menunjuk-nunjuk ).. Tahun depan cikgu kata mungkin nak buat lagi , tapi tak tahu kat mana .. Hayatul pergi S'pore masa 21,22,23 September yang lalu.

              Ni gambar yang hayatul tangkap dekat 
                        S'pore hari tu ..


Ni kita orang makan pagi dekat Tapah.Ni kawan hayatul..

                                           Ni kami ada dekat dalam kelas
                           Sekolah Bandar    
                 Baru Uda 2 . Sesiapa sekolah ni ,
                             sekolah
                      korang memang cantik !                           
Ni dekat DANGA BEACH.

Ni mee goreng Singapore , warna merah ..
Cantikkan .. Haha

Gambar ni hari kedua kami pergi 
breakfast .

Dah sampai . Persembahan dari sekolah 
MCPherson Primary School , S'pore .

Kantin sekolah tu dah macam Kafateria ..


Setiap orang diberi Buddyz.Buddyz ni 
namanya Suhaila.

Hayatul suka snagat gambar ni :)
Ni masa perlawanan pershabatan dengan
sekolah MCPherson.

Hayatul bersama kawan hayatul dari
S'pore :) I'm with Nicole
Oteyza ><

Kami tak dapat tangkap gambar singa
keluar "ayor" sebab masa tu ada F1 .Dah
tangkap dengan singa ni pun dah bersyukur.

Lepas perlawanan, kami pergi ke sekolah 
Canossa Convent.

Sempat shopping dekat sini je .

Malay Heritage Centre !


Nak tengok gambar lagi ? gambar pergi Singapore
ada 260.. Nak tengok tekan link di bawah :)


Sekian terima kasih .

P/s : jangan nak cakap hayatul berlagak and menunjuk-nunjuk.
Ni hayatul punya blog , suka hati "gua ler bro " ..


Syawal ~
Sunday, 16 September 2012 | 09:52 | 0 comments
                        Assalamualaikum :)

Tengoklah hayatul ,rajinkan pukul 12:43 AM nak post something ..
Btw,Cantik tk blog Hayatul .. Eh ! Jangan pulak kata hayatul edit , ni asyiqin tolong editkan .. Dahlah , malas nak sembang pasal design blog ni .. 

Read more »
Selamat Hari Raya .
Monday, 20 August 2012 | 04:14 | 0 comments
Assalamualaikum ;) Dah sebulan kta berpuasa kan ?? Sedihnya , tpi harap-harap selagi saya hidup , saya dapat menyambut puasa ! Dah dua hari kita beraya .. Korang duit raya dah berapa ?? Saya dah RM 40 .. Sebelum saya mengundur diri ( haha , macam beri ucapan ) saya tinggalkan pantun ..

Menyusun jari maaf dipinta , ketupat disulam dalam ikatan , miskin kaya tua dan muda , kita bersama eratkan jalinan .. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri .. Sekiranya ada salah silap harap dimaafi :'

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI dan MAAF ZAHIR , BATIN :))


Saturday, 30 June 2012 | 06:03 | 0 comments

PENGUMUMAN PENTING : PERLU DISEBARKAN!

JANGAN Hidupkan Penghawa Dingin Sebaik Menaiki Kereta!: Harap dapat berkongsi dengan sahabat anda yang lain.

Bukalah tingkap terlebih dahulu sebaik memasuki kereta anda dan jangan sama sekali menghidupkan penghawa dingin. Berpandukan kepada kajian yang dijalankan, dashboard, sofa, pewangi udara menghasilkan Benzene, sejenis toksin yang menyebabkan kanser (carcinogen – ia dapat dikenalpasti melalui bau yang terhasil dari haba bahan plastik di dalam kereta). Disamping menyebabkab kanser, ia juga bertindak sebagai racun bagi tulang, menyebabkan anemia dan mengurangkan sel darah putih. Tindakan ini jika dibiar berlarutan akan menyebabkan Leukemia, meningkatkan risiko menghadapi kanser di samping punca keguguran.

Kadar pendedahan Benzene yang dibenarkan ialah 50 mg bagi setiap kaki persegi. Kereta jika difikir di kawasan berbumbung dengan tingkap tertutup menghasilkan 400-800 mg Benzene. Jika dibiarkan dikawasan yang terdedah dengan tingkap yang tertutup pada suhu 60 darjah fahrenheit, tahap Benzene boleh meningkkat sehingga 2000-4000 mg, iaitu 40 kali dari tahap yang dibenarkan.. . dan penumpang di dalamnya akan menyedut toksik yang berlebih2an secara tidak sedar.

Cara yang dicadangkan untuk mengelakkan perkara ini daripada berterusan ialah dengan membuka tingkap dan pintu terlebih dahulu untuk memberi udara di dalam beredar keluar. Benzene adalah sejenis toksik yang boleh mencemar buah pinggang dan hati, dan sukar pula bagi tubuh manusia untuk menyahkeluarkan toksik tersebut apabila sudah memasuki tubuh kita…

P/s : jika anda sayangkan keluarga & rakan-rakan 

Sebelum "minum" basuh dulu ..
| 06:02 | 0 comments

PENTING DAN HARUS DIBACA...

Jangan dipadam pesanan ini sebelum mengongsikannya pada yang lain..

Pada Hari Minggu Satu Keluarga bertemasya dengan membawa beberapa tin minuman.Pada hari Isnin, dua anggota keluarga dibawa ke rumah sakit dan ditempatkan di Ruang Intensive Care Unit (ICU).

Dia meninggal pada hari Rabu. Hasil autopsi menyimpulkan ia terkena Leptospirosis. Hal ini terlacak pada tin minuman yang diminumnya, tanpa menggunakan gelas. Hasil ujian menunjukkan tin tersebut telah terinfeksi urin tikus yang sudah mengering yg mengandung leptospira.

Sangat dianjurkan agar membilas secara merata bahagian atas semua tin minuman sebelum meminumnya. Tin biasanya disimpan di dalam gudang dan langsung diantarkan ke kedai2 tanpa dibersihkan. Sebuah penelitian menunjukkan bahwa bahagian atas semua tin minuman lebih terkontaminasi dibandingkan tandas awam (penuh kuman dan bakteria.)

Jadi, bersihkan dengan air sebelum memasukkannya ke mulut untuk menghindari segala jenis kecelakaan fatal.

Mohon 'forward' pesanan ini kepada semua orang yang kita sayangi


Past
Update
Hello There!! Welcome To My Blog.Love My New Design ?My Bloggie
Credits
Full Edit By : HusnaMusfirah
Template By : Nurin Asyada
Basecode : Jaja
The Boss : Hayatul Irdina